Kuchnia

Desery bez pieczenia

składniki na gotowaną babkę z patelni:
4 jajka
1 szkl cukru
1 op cukru wanilinowego
1 kostka margaryny
1 szkl mąki pszennej
1 szkl mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel olejku migdałowego
jajka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. dodaj margarynę i dokładnie zmiksuj całość. teraz wsyp mąkę pszenną, a kiedy się połączy z resztą ciasta dodaj mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz olejkiem migdałowym i ubijaj ciasto, ale na mniejszych obrotach. jednolitą masę przelej na patelnię i piecz pod przykryciem na średnim ogniu do czasu, aż patyczek po wyciągnięciu będzie suchy.



sugestie: do ciasta możesz dodać również sparzone rodzynki, a olejek migdałowy zastąpić swoim ulubionym aromatem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation