Kuchnia

Przystawki i dania główne

Tarta z ciasta francuskiego z brokułami.

Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 300g pieczarek
- 500g brokułów
- 1 cebula
- 150ml śmietany
- 1 jajko
- 1/2 szklanki tartego sera
- oliwa do smażenia
- łyżka bułki tartej
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, a następnie dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość przesmażyć i doprawić do smaku.
Brokuły podzielone na różyczki zblanszować i odcedzić.
Formę wyłożyć ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.C na 3 minuty. Gdy spód się podpiecze, wysypujemy na dno bułkę tartą wykładamy farsz i brokuły.
Śmietanę mieszamy z jajkiem i serem tartym. Doprawiamy i zalewamy tartę. Na wierzchu układamy resztę ciasta (jeśli zostało) i pieczemy około 20 minut w 200st. C.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation