Kuchnia

Przepisy siostry Anastazji

Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym

Składniki:
4 porcje ryby,
1 średnie jabłko,
1 cebula,
1-2 łyżki keczupu,
1 jajo,
8 plasterków sera żółtego,
mąka pszenna,
bułka tarta,
przyprawa do ryb,
tłuszcz,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Każdą porcję ryby doprawić solą, pieprzem i przyprawą. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z obu stron. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i wymieszać z keczupem. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Usmażone ryby przełożyć na blaszkę i na każdy kawałek nałożyć starte jabłko, cebulę z keczupem i dwa plasterki sera żółtego. Zapiec chwilę w piekarniku, aż do momentu roztopienia sera.
Podawać na gorąco z ziemniakami, frytkami i dowolnymi surówkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation