Kuchnia

jedzenie

Galaretki w kształcie arbuza
Rzzeczy, których potrzebujesz:

* 1 szklanka wrzątku

* 1 opakowanie galaretki truskawkowej

* 1 szklanka posiekanych świeżych lub mrożonych truskawek

* ½ szklanki zimnej wody

* 5 limonek, przekrojonych na pół, wydrążonych i opłukanych

* 1 łyżka ziaren maku, bazylii lub czarnego sezamu



Wlej do miski wrzątek. Wsyp opakowanie galaretki truskawkowej i mieszaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści.

Dodaj do galaretki zimną wodę lub wódkę i posiekane truskawki. Miksuj całość blenderem aż do uzyskania płynnej konsystencji.

Włóż galaretkę do lodówki, żeby trochę stężała. Zbierz wszelką pianę, która utworzy się na wierzchu galaretki i wmieszaj z powrotem, żeby równomiernie rozprowadzić truskawkowe puree.

Wlej galaretkę do wydrążonych połówek limonek. Włóż do lodówki do czasu, aż całkowicie stężeje.

Ostrożnie przekrój wypełnione galaretką połówki limonek znów na pół. Każdą otrzymaną w ten sposób ćwiartkę posyp ziarnami maku, bazylii lub czarnego sezamu. Galaretkowe arbuzy gotowe!.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation