Kuchnia

przepisy

Rolada z indyka

Składniki:
1 i ½ kg piersi z indyka
40 dag pieczarek
1 cebula
2-3 jajka
½ szklanki słodkiej śmietany
1-2 łyżki mąki pszennej
olej
sól
pieprz
Wykonanie:
Piersi z indyka doprawić i rozbić tak, aby można było zwinąć w rulon. Pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie, odlać powstały sos z częścią pieczarek. Resztę doprawić, dodać surowe jajka i lekko podsmażyć. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, związać. Tak powstałą roladę zawinąć w folię aluminiową, położyć na blaszkę, podlać olejem i upiec w piekarniku. Przestudzone mięso pokroić.
Z pozostałego sosu, części pieczarek, śmietany i mąki zrobić sos. Roladę podawać podgrzaną i polaną sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation