Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kremowy kurczak z pieczarkami i szparagami

składniki:

makaron Rigatoni - 300 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
pieczarki - 200 gramów
pierś z kurczaka - 4 sztuki
margaryna - 60 gramów
mleko - 500 mililitrów
pomarańczowy ser cheddar - 140 gramów
zielone szparagi - 1 pęczek
natka pietruszki - 0.5 pęczka
olej - 40 mililitrów


1. Mięso pokrój w paski, a szparagi pod kątem w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki przekrój na pół.
2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek, pieczarki i po chwili dodaj mięso.
3. Następnie dodaj margarynę i szparagi. Całość smaż jeszcze 1 minutę.
4. Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i wlej na patelnię.
5. Zagotuj dokładnie sos, dodaj wcześniej ugotowany makaron oraz starty ser.
6. Zdejmij patelnię z ognia. Całość mieszaj delikatnie aż składniki się połączą. Natychmiast podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation