Kuchnia

Nalewki, koktajle, napoje

Arbuzowy MOJITO
składniki:
kilka małych kawałków arbuza (połowa do zmiksowania, druga połowa do dekoracji)
grenadyna(syrop z granatu)
woda sodowa
łyżeczka cukru brązowago lub ewentualnie białego
kilka listków mięty
ćwiartka limony
50 ml białego rumu
lód

przygotowanie:
3-4 małe kawałki arbuza miksujemy najlepiej żeby owoc był zmrożony
powstałą papkę wrzucamy z cwiartką limony do szklanki do tego kilka listków mięty które najpierw należy zmiąć żeby puściły odrobinę soku i małą łyżeczkę cukru. To wszystko lekko ugnieść moździerzem, do tego dodajemy lód, (najlepiej rozbity na drobno) rum i odrobinę grenadyny , która nada drinkowi kolor potem zimną wodę sodową całość udekorować pozostałymi liśćmi mięty i kawałkami arbuza :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation