Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Czekoladowe Brownie

składniki:

margaryna - 100 gramów
czekolada - 100 gramów
kakao - 1 łyżeczka
cukier puder - 70 gramów
jajka - 2 sztuki
mąka - 80 gramów
sól
polewa czekoladowa
lody Carte d'Or Straciatella


Margarynę włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.

W misce wymieszaj jaja z cukrem pudrem. Dodaj masę czekoladową.

Następnie wsyp kakao i mąkę. Wszystko razem wymieszaj mikserem.

Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 20cm. Piecz około 25 minut w 180st.C.

Ostudzone ciasto pokrój na cienkie kawałki, złóż po trzy i polej polewą czekoladową. Podawaj z lodami Carte d’Or Straciatella.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation