Kuchnia

zapiekanki

Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem

składniki:

ryż biały - 250 gramów
Sos serowy Knorr - 1 opakowanie
woda - 300 mililitrów
tuńczyk z puszki w oleju - 2 opakowania

cebula - 1 sztuka
śmietana 36 % - 50 mililitrów
szczypiorek - 1 pęczek
oliwa z oliwek - 2 łyżeczki


Ryż ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i 50 ml śmietany. Zagotuj.

Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj kawałki tuńczyka a następnie połącz z sosem.

Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij ryżem.

Całość zalej serowym sosem z tuńczykiem, posyp startym serem i wstaw do nagrzanego do 170 st. C piekarnika na 20 minut. Danie podawaj posypane szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation