Kuchnia

Kulinaria

Sorbet brzoskwiniowy
Składniki:
5 dużych, dojrzałych brzoskwiń
1/2 szklanki wody
sok wyciśnięty z połowy cytryny
3 łyżki cukru*

Wykonanie:

Zagotować wodę i rozpuścić w niej cukier, odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie obrać
ze skóry, usunąć pestki, pokroić na kawałki i umieścić w misce.
Do tak przygotowanych owoców dodać sok z cytryny, wodę z rozpuszczonym cukrem
i całość zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć ją do plastikowego
pojemnika z przykryciem i umieścić w zamrażalniku.
Po 30 minutach wyjąć i zmiksować sorbet, ponownie umieścić w zamrażalce.
Czynność powtórzyć 3-4 razy.

* Ilość cukru można zwiększyć zgodnie z upodobaniem.
Kupiłam słodkie brzoskwinie i dodałam tylko 3 łyżki cukru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation