Kuchnia

Przepisy

Zapiekane ravioli z ricottą

składniki:

pomidorki z puszki - 500 mililitrów
pierożki ravioli - 800 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 4 sztuki
ser ricotta - 250 gramów
bazylia - 0.5 pęczka
ząbki czosnku - 2 sztuki
cukier - 1 łyżeczka
ser mozzarella z serwatką - 2 sztuki
oliwa - 3 łyżki

Ravioli ugotuj w wodzie aż będą miękkie. Następnie odcedź je i skrop oliwą.
Sos zagotuj, dodaj ravioli i ponownie zagotuj.
Przełóż sos z makaronem do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu posyp pokruszoną ricottą i połóż plastry sera mozarella. Całość zapiecz chwilę aby ser się rozpuścił.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation