Kuchnia

ciasto

MUS TRUSKAWKOWY NA KARMELOWYM SPODZIE
Spód:
- 5 pojedynczych paluszków Twix ( jeśli mamy Twix extra to bierzemy 4 paluszki)
- 2 opakowania herbatników Petit Beurre (możemy też użyć ciasteczek Digestive)
- 60g roztopionego masła
Mus truskawkowy:
- 400g truskawek
- 300 ml śmietanki (30-36%) -mocno schłodzona
- sok z 1 cytryny
- 1/3 szklanki cukru truskawkowego lub normalnego
-1 łyżeczka cukru pudru
- 2 płaskie łyżki żelatyny w proszku (łyżka o poj.15ml) + 1/4 wrzącej wody
Dekoracja:
- kilka truskawek
- ok.100 ml ubitej śmietanki 30-36% z 1łyżką cukru pudru
- kostka białej czekolady do posypania
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation