Kuchnia

Jedzonko

Chłodnik ogórkowy

składniki:

ogórki - 2 sztuki
jogurt grecki - 300 mililitrów
Bulionetka Domowa Warzywna Knorr - 1 sztuka
ząbki czosnku - 2 sztuki
koperek - 3 łyżki
włoskie orzechy - 115 gramów
sól i pieprz do smaku
olej z orzechów arachidowych - 2 łyżki
woda - 400 mililitrów


1.Bulionetkę zagotuj z 400 ml wody. Odstaw do ostygnięcia.

2.Ogórki obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę.

3.Jogurt wymieszaj dokładnie z bulionem, dodaj posiekany koper, czosnek i olej orzechowy.

4.Dodaj pokrojone ogórki i dokładnie wymieszaj.

5.Chłodnik ogórkowy najlepiej smakuje schłodzony w lodówce przez ok.4 godz. Przed podaniem udekoruj resztą posiekanego koperku i orzechami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation