Kuchnia

W kuchni

5 kromek pieczywa tostowego
mały słoiczek pesto ( u mnie z bazylii)
karchoch w oliwie
kabaczek w oliwie
suszone pomidory w oliwie
100 g parmezanu
pieprz świeżo mielony (czarny bądź kolorowy)
oregano (suszone)
bazylia (suszona)
ostra papryka (przyprawa)
jajko
oliwa do smażenia



Kromki pieczywa spłaszczamy przy pomocy wałka, pozbywamy się skórek.

Wersja I Karczoch
Tak przegotowaną kromkę pieczywa smarujemy pesto, układamy cienkie plasterki parmezanu, następnie drobno pokrojone karczochy, dokładnie zawijamy. Obtaczamy w jajku i ostrej papryce. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie, zaczynając od miejsca łączenia. Osuszamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.



Wersja II Kabaczek
Sposób przygotowania taki sam jak w wersji I, różni się panierką. Tą wersję obtaczamy w świeżo zmielonym pieprzu.

Wersja III Suszony pomidor
Sposób przygotowania jak w poprzednich wersjach, panierka z suszonej bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation