Kuchnia

Kulinarne to i owo by Kwocia

CIASTO BANANOWE Z JAGODAMI

Składniki:
-20 dag mąki pszennej < ok. 1 i 2/3 szklanki>
- 4 jajka
- 6 łyżek oleju
- 1 szklanka cukru (ale ja lubię baaardzo słodkie rzeczy :-) )
- 3-4 łyżeczki rumu
- ok. 30-45dag jagód (mogą być też inne miękkie owoce)
- 2 duże dojrzałe banany
- łyżka masła lub margaryny do wysmarowania formy (ja używam tylko ciasta do pieczenia z Biedronki jest świetny! :-) )

Przygotowanie:
Owoce opłukać i osuszyć. Jajka ubić z cukrem, wlać 2 łyżki wody, rum, olej i przez chwilę ubijać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia i starannie wymieszać , na koniec wrzucić banany i zmiksować . Cisto przelać na średniej wielkości blachę i przykryć owocami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na ok. 180’ i piec aż ciasto zacznie odstawać od blaszki (w papierze nie odstaje>. Piec około 40-45min.

Mam piekarnik bez miarki temperaturowej więc temperatura na oko. ;-)


SMACZNEGO :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation