Kuchnia

Jedzonko

naleśniki z sałatą

składniki:
ciasto:
2-3 jaja,
1 płaska łyżka mąki pszennej,
1 płaska łyżka drobno,
pokrojonej natki pietruszki,
1 łyżka startego parmezanu,
tłuszcz.

nadzienie:
zielona sałata,
chrzan,
plasterki szynki,
plasterki sera żółtego,
pasta z papryki.
wykonanie:
wszystkie składniki wymieszać i upiec 2-3 cienkie naleśniki. wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem, rozłożyć liść sałaty, plaster szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego. zwinąć jak roladę. naleśniki pokroić w grube plastry. przybrać liśćmi sałaty, drobno posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.
podawać na zimno jako przystawkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation