Kuchnia

Kuchnia.

100g białego ryżu
1 i 1/2 szklanki mleka
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 jabłka
2 gruszki
2 łyżeczki miodu
cynamon
sok z cytryny
cukier

Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka, wsypujemy ryż i gotujemy.

Gdy większość mleka zostanie wchłonięta przez ryż dolewamy „na raty” po około 2-3 łyżki pozostałego mleko – gotujemy do momentu aż ryż będzie miękki (nie gotujemy na papkę!).

W końcowej fazie, gdy ryż już będzie prawie miękki wsypujemy cukier wanilinowy.

Jabłka i gruszki obieramy, kroimy w kostkę, umieszczamy w osobnym garnku, dodajemy miodu i zaczynamy gotować.

Po około 5-10 minutach owoce zaczną się rozpadać. Dodajemy cynamon, sok z cytryny i cukier do smaku.

Ryż nakładamy do miseczek i polewamy powstałym jabłkowym musem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation