Kuchnia

Kuchnia.

Serowe talerzyki z pomidorową salsą

Składniki:

1 szklanka startego sera, np. cheddar lub gouda
2 szklanki świeżych pomidorków, pokrojone w drobną kostkę
oregano, bazylia, pietruszka, sól i pieprz do smaku
ząbek czosnku
1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Najlepsza część tej przekąski jest najprostsza w przygotowaniu: startym serem wyłożyć dno foremek na muffiny i zapiekać w 180st C dopóki ser się nie roztopi.
Wystudzić i ściągnąć drewnianą szpatułką.
W między czasie, na oliwie z oliwek usmażyć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodać pomidory i smażyć aż zmiękną.
Przyprawić solą i pieprzem, dodać bazylię, oregano i inne zioła oraz sok z cytryny i dusić jeszcze chwilę.
Gotową salsę przekładać na serowe spodeczki i podawać!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation