Kuchnia

Kulinaria

Muffinki z bananem, kokosem i rodzynkami

Składniki na 12 muffinek:

1 2/3 szklanki maki
½ szklanki brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 szklanka wiórków kokosowych
½ szklanki rodzynków
2 pokrojone w kostkę banany
1 duże jajko
½ szklanki mleka
3 łyżki roztopionego masła
Do posypania:

mieszanka wiórków, odrobiny brązowego cukru, cynamonu i łyżki roztopionego masła
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki, a następnie dodać do nich rodzynki i pokrojonego banana. W drugim naczyniu rozbełtać jajko z mlekiem i roztopionym masłem. Mokre składniki dodać do suchych i lekko wymieszać - tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem.

Piec w temperaturze 190ºC, przez około 25 minut, aż będą ładnie rumiane.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation