Dziecko

Dziecko

Cupcake ciasteczkowy potwór
Składniki na dekorację

lukier:Do miski wkładam masło w temperaturze pokojowej (!). Dodaję cukier puder (najpierw część) i cukier z wanilią i miksuję aż masło zacznie być puszyste. Potem dodaję znowu cukier puder i ok. 1-2 łyżki mleka i miksuję. I ponownie dodaję cukier puder i odrobinę mleka i miksuję aż do uzyskania gęstego, gładkiego kremuu.

Cukier puder można dodać cały za jednym razem, ale dodając stopniowo moim zdaniem łatwiej jest ten lukier przygotować. Mleko nie jest składnikiem obowiązkowym, ale moim zdaniem krem jest bardziej gładki
Gotowy krem przekładam do rękawa cukierniczego, woreczka lub szprycy i dekoruję babeczki :)

Udekorowane babeczki można, ale nie trzeba, schować do lodówki.

125 g masła
2 łyżeczki cukru z wanilią lub odrobina ekstraktu
ok. 450-500 g cukru pudru
ok. 4-5 łyżek mleka
dodatkowo:

barwnik niebieski, czarny
wafelki pokruszone
składniki na cupcake

125 g miękkiego masła
1 szklanka cukru
2 jajka
2 łyżeczki cukru z wanilią
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki mleka
1 szklanka mąki z niewielką górką
Do miski wkładam miękkie masło, dodaję cukier i cukier waniliowy. Miksuję na jasny krem.Dodaję mleko i miksuję a potem dodaję pozostałe składniki i miksuję.Za pomocą łyżki a najlepiej łyżki do lodów nakładam do papilotek porcje ciasta. Ciasto powinno sięgać do 2/3 wysokości papierków.

Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok. 20-23 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation