Kuchnia

moja kuchnia

Surówka colesław

Składniki:
1 mała główka kapusty białej (ok.1 kg)
1 średnia marchew
1 mała cebula
Sos:
2/3 szklanki majonezu
1/2 szklanki mleka
4 łyżeczki cukru pudru
2 łyżeczki octu balsamicznego (może być ocet winny z białego wina lub zwykły 10% - wtedy 1 łyżeczka)
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Kapustę, marchew i cebulę ścieramy w robocie lub szatkujemy (ścieramy na tarce). Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Zszatkowane warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego!

http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2012/04/surowka-colesaw-najpyszniejsza.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation