Kuchnia

kuchnia

Składniki (na 4 porcje):
- 2 banany

- 250 ml kremówki

- 250 ml jogurtu kokosowo-migdałowego

- 4 łyżki ciemnego cukru demerara

- 2 łyżki likieru kokosowego (u mnie Canari)

Banany obieramy, kroimy na plasterki i układamy na dnie pucharków.

Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej jogurt, likier kokosowy i mieszamy całość razem. Nakładamy na banany.

Każdą z porcji posypujemy łyżką cukru demerara i odstawiamy. Nigella radziła by odstawić deser na całą noc, ale moje po kilku godzinach lekko podeszły wodą, dlatego ja polecam odstawić je do lodówki na godzinę-dwie. Mój mężczyzna zasugerował, że być może dobrze smakowałby zamrożony, ale nie wypróbowaliśmy tego – gdyby ktoś sprawdził, niech da znać :)

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation