Kuchnia

jedzonko

Razowe chrupkie pieczywo pełnoziarniste

Składniki:

1 szklanka mąki razowej żytniej

1 szklanka otrąb pszennych

4 łyżki słonecznika

4 łyżki siemienia lnianego

2 łyżki sezamu

2 łyżki oleju

2 szklanki wody

1 łyżeczka soli

szczypta proszku do pieczenia




Wykonanie:

Mieszamy suche składniki, dodajemy do nich mokre. Dokładnie mieszamy.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i rozprowadzamy po nim masę, najcieniej jak to możliwe.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 30 minut, następnie zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy kolejne 30 minut.

Pieczywo kroimy jeszcze letnie. Po wystudzeniu przechowujemy w blaszanym pudełku, aby cały czas pozostało chrupkie.

http://kulinarneprzygodygatity.blogspot.se/2013/04/razowe-chrupkie-pieczywo-penoziarniste.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation