Design

Design

Fasolka szparagowa w pomidorach z oregano

Składniki

fasolka szparagowa - 500 g
puszka siekanych pomidorów - 1 szt
cebula - 1 szt
oregano - 1 łyżeczka, suszone
oregano - 1 gałązka, świeże
oliwa - 2 łyżki
melasa - 1 łyżka
sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania

W dużym rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć na nią posiekaną cebulę oraz oregano. Podsmaż. Dorzuć fasolkę (oczyszczoną) oraz pomidory (ewentualnie dolej trochę wody). Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Przypraw, przed podaniem dodaj świeże listki oregano.



(Moją fasolkę podałam z polędwiczkami wieprzowymi. Doprawiłam je tylko solą i pieprzem, usmażyłam na odrobinie oliwy i odstawiłam, aby mięso "odpoczęło". Na patelnię wlałam nieco wody, dodałam łyżkę octu balsamicznego, melasy oraz łyżkę marmolady z borówek. Posoliłam, popieprzyłam i zredukowałam tak powstały sos gotując kilka minut na średnim ogniu)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation