Kuchnia

Jedzenie

Zapiekane pomidory:

4 duże pomidory
5 sporych pieczarek
1 szklanka drobnego ugotowanego makaronu
4 łyżki startego sera
1 szklanka cebuli
rozmaryn, sól, pieprz do smaku
odrobina oliwy

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w cienkie paseczki pieczarki. Smażymy mieszając od czasu do czasu.
Pomidory myjemy, odcinamy górne części i wydrążamy środki. Wydrążony miąższ dodajemy do smażonej cebuli i pieczarek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy mieszając, aż odparuje większość płynu. Mieszamy z makaronem, serem i rozmarynem.
Pomidory układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej i wypełniamy farszem. Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation