Kuchnia

Konfitury i przetwory

składniki
100 g orzechów laskowych
pół laski wanilii
pół szklanki pełnotłustego mleka
1,5 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
kostka dobrego, niesolonego masła
3 łyżki wielokwiatowego miodu
znacie kogoś, kto nie lubi bueno? ;)

etapy przygotowania

w garnuszku, na wolnym ogniu rozpuszczamy kostkę masła, dodajemy do
niej ziarenka wanilii i czekamy aż całkowicie się rozpuści.

orzechy delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przesypujemy do
miski, zalewamy ciepłym, waniliowym masłem i na wolnych obrotach
miksujemy na gładką masę. następnie dodajemy świeże mleko oraz miód.

do masy powoli wsypujemy mleko w proszku, nieustannie mieszając.
kiedy wszystkie składniki się połączą, przelewamy krem do słoiczków i
wkładamy do lodówki.

jeszcze lepszy niż oryginał! doskonały na suche wafelki, do naleśników
lub ciast. ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation