Kuchnia

Ciasta & Torty

BABKA BANANOWA

3 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 szkl. bananów rozgniecionych widelcem
3/4 szkl. mleka
1/4 szkl. malibu
3/4 szkl. masła
2 szkl. cukru
3 jaja


Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
W drugiej misce połącz banany, mleko i likier. Zmiksuj masło, aż stanie się puszyste, partiami dodawaj cukier. Stale miksując wbijaj po jednym jaju. Dodaj do ciasta mieszankę bananów, następnie wmieszaj suche składniki. Formę wysmaruj masłem i posyp mąką. Wlej ciasto. Piecz w temp. 180 stopni przez ok. 1- 1,5 godz., aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation