Kuchnia

Cocina Española

Hiszpańskie gazpacho

składniki:

sok pomidorowy - 3 szklanki
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
Rosół cielęcy Knorr - 2 sztuki
ogórek - 2 sztuki
zielona papryka - 2 sztuki
cebula - 1 sztuka
sok z 3 cytryn
ząbek czosnku - 3 sztuki
cukier
świeżo mielony czarny pieprz
oliwa - 5 łyżek

1. Zagotuj sok pomidorowy i dodaj kostki Bulionu cielęcego Knorr. Wymieszaj do ich całkowitego rozpuszczenia, następnie dodaj sok cytrynowy i całość ochłodź.
2. Pokrój ogórki, paprykę i cebulę w bardzo drobną kostkę. Przeciśnij czosnek przez praskę i rozetrzyj z połową łyżeczki soli.
3. Dodaj wszystkie warzywa do zupy, wlej oliwę i dokładnie wymieszaj.
4. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr, cukrem oraz pieprzem, po czym wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation