Kuchnia

przepisy

Komosa ryżowa z pieczarkami i szpinakiem
SKŁADNIKI:
1 szklanka komosy ryżowej
2 szklanki wody
20 dkg szpinaku mrożonego
30 dkg pieczarek
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
gałka muszkatołowa do smaku
sól, pieprz


Komosa ryżowa z pieczarkami i szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:
Komosę ryżową opłukać na sicie, przełożyć do naczynia w którym ma się gotować i zalać 2 szklankami wody. Gdy sie zagotuje to zmniejszyć ogień na minimum i gotować komosę, do czasu aż wchłonie całą wodę. Następnie lekko osolić, wymieszać i wyłączyć. Pieczarki oczyścić i pokroić, przesmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek skrapiając je sokiem z cytryny. Dodać szpinak i dusic kilka minut. Doprawic do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz rozgniecionym czosnkiem i połaczyć z ugotowaną komosą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation