Kuchnia

Ciasta

truskawkowo :)

http://www.eatgood4life.com/2011/06/strawberry-and-raspberry-tiramisu_12.html

Oryginalny przepis Miryam za

Wydajność: 8 porcji
składniki:

8-uncji ser mascarpone pakiet, w temperaturze pokojowej
3/4- 1 szklanka cukier puder
2 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 1/2 filiżanki mocnej kawy, w temperaturze pokojowej
1/4 szklanki likier malinowy, opcjonalny
1 1/2 filiżanki świeżych organicznych truskawek, łodygach i krojone
1 1/2 szklanki świeżych lub mrożonych malin organicznych, użyłem zamrożone. Upewnij się, że są rozmrożone i odsączone
24-28 biszkoptem
2 łyżeczki niesłodzonego kakao w proszku


Wskazówki:

W dużej misce, beat maszyny krem do miękkości szczyty formy. Dodaj cukier puder i nadal beat, aż firmy. Dodaj ser i połączyć, aż dobrze się połączą. Dodaj trunek i pokonać na niskie, aż łączą. Stopniowo krotnie w maliny.

W małej misce, umieścić kawę. W 8 x 9-calowy szklanego naczynia do pieczenia, lub prostokątnego naczynia do pieczenia naprawdę, umieścić tyle biszkoptem, wcześniej moczone w kawie, na pokrycie dna.

Pół warstwa truskawek ponad palcami pani. Najlepiej z pół mieszanki sera i palcem pani powtórzyć i warstw truskawek następnie kolejną warstwę sera. Zakończ przesiewanie proszku kakaowego w górę.

Przechowywać w lodówce, tiramisu i przez co najmniej 4-6 godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation