Design

Design

MojeTworyPrzetwory: Pomidory pasteryzowane

Składniki:

pomidory - niezbyt duże, dojrzałe
sól do smaku

Przygotowanie:
z części pomidorów należy zrobić przecier pomidorowy, jak w tym przepisie, z tym, że delikatnie go osalamy do smaku
w tym czasie pomidory myjemy, sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki
wycinamy przy szypułce i inne zielone elementy, tniemy pomidora na 4 lub 6 cząstek i układamy ciasno w słoikach
zalewamy je powstałym przecierem pomidorowym, powinny sięgać 1,5-2 cm poniżej brzegu słoika
brzegi wycieramy do czysta i suchą, czystą nakrętką zamykamy słoiki
pasteryzujemy około 30 minut od zagotowania
wystudzone słoje, sprawdzamy czy się zamknęły i wynosimy w ciemne, chłodne miejsce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation