Kuchnia

Grill

GRILLOWANA PIERS Z KURCZAKA Z RYZEM I WARZYWAMI.

Składniki: (2 porcje)
pojedyncza pierś z kurczaka (podzielona na 2 filety),
woreczek brązowego ryżu (100 g),
pół marchewki,
1,5 cm białej części pora,
garść mrożonego groszku,
garść mrożonej zielonej fasolki szparagowej,
przyprawa ziołowa do kurczaka (np. Prymat),
czosnek w proszku,
słodka papryka,
sól, pieprz.

Wykonanie:
Filety z kurczaka oczyścić, posypać z obydwóch stron obficie przyprawą ziołową do kurczaka, czosnkiem, odrobiną papryki słodkiej, pieprzu i soli. Piec na kratce ok. 25 min. w temp. 180°C (najlepiej z opcją grillowania). W połowie pieczenia, obrócić piersi na drugą stronę, posypać dodatkowo przyprawą ziołową i czosnkiem.
Marchewkę obrać, pokroić w bardzo cienkie plasterki, dusić ok. 8-10 min. w odrobinie wody (podlewać co jakiś czas). Dodać poszatkowaną por, dusić jeszcze chwilę. Dodać mrożone warzywa, gotować, aż zmiękną.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć ryż, dodać warzywa i pokrojoną pierś z kurczaka.

pyyyyszności !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation