Kuchnia

bon appétit

Kurczak w cieście po chińsku

By pokrojone mięso (40 dag piersi z kurczaka) nabrało smaku, na około 2 godziny przed smażeniem należy zalać je marynatą z sosu sojowego wina, lub ostu ryżowego oraz czosnku.
Wymieszaj po pół szklanki mąki pszennej i kukurydzianej, wbij 2 jajka, dodaj łyżeczkę soli. Wlej tyle wody, by powstało ciasto nieco gęściejsze niż na naleśniki. Zmiksuj ciasto. Zanurzaj w nim osączone z marynaty kawałki kurczaka i kładź na rozgrzany olej. Smaż w głębokim oleju, aż ciasto będzie złociste. Wyjmij łyżką cedzakową, osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z gotowym sosem słodko-kwaśnym lub pikantnym oraz surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation