Kuchnia

Kuchnia

Składniki:
1 opakowanie (rozdrobniony) szpinak mrożony
3 zabki czosnek
2 łyżki mąka pszenna
4 szt jajka
łyżka masło
1 tacka łosoś wedzony plastry
2 szt serek ziołowy
Sól
pieprz
koperek siekany
Na maśle podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy szpinak, sól i pieprz i dusimy chwile na wolnym ogniu, odstawiamy do przestygnięcia.

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno.

Żółtka dodajemy do szpinaku i mieszamy.

Do piany porcjami dodajemy szpinak i mąkę i bardzo delikatnie mieszamy.

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy płaski placek.

Wstawiamy na około 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.

Przestygnięty placek smarujemy równomierną warstwą serka (ja dałam Twój Smak)wymieszanego z koperkiem a następnie układamy plastry łososia.

Zwijamy roladę jak najściślej, owijamy folią aluminiową lub spożywczą i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc). Kroimy w plastry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation