Kuchnia

słodkości

Sernikoblondies z limonkową nutą

Ciasto:

100 g masła
150 g białej czekolady
120 g jasnego cukru brązowego(light brown)
3 jajka
100 g mąki, przesianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka esencji waniliowej

Masa serowa:

500 g serka quark
150 g drobnego cukru
3 jajka
skórka starta z 1 limonki


Piekarnik nastawiamy na temp 180 st C. Natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia prostokątną foremkę średniej wielkości.
Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i masło. Mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do przygotowanej foremki.
Przygotowujemy masę serową. Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy ser i skórkę z limonki i mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Wylewamy na ciasto w foremce. Pieczemy ok 40 - 50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation