Kuchnia

Kulinaria

CASSEROLE

Składniki:
1 łyżeczka oliwy
1 cebula
1 cukinia
1/2 szklani wytrawnego białego wina
1 puszka pomidorów
50g czarnych oliwek
1 puszka białej fasolki
2 ząbki czosnku
2 łyżki siekanej pietruszki
sól, pieprz

Cebulę i cukinie pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić na nią cebule, a po ok. 2 minutach cukinie. Trzymać na średnim ogniu przez ok. 10 minut, do momentu aż zmiękną i lekko się zrumienią. Dolać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty (lub chwilę dłużej), aż wino w połowie wyparuje. Dodać pomidory z puszki, oliwki, fasolkę odsączoną z zalewy oraz czosnek. Zagotować i dusić przez ok. 5 minut. Doprawić do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation