Kuchnia

Przysmaki

Młode ziemniaczki z rzodkiewką i oregano


6-8 młodych ziemniaków
2-3 rzodkiewki
1/2 główki lodowej sałaty
1 pęczek oregano
200 ml naturalnego jogurtu
sok z 1 cytryny
2 roztarte ząbki czosnku
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Szorujemy ziemniaki, kroimy na 1-centymetrowe plastry i gotujemy 15 minut. Po ugotowaniu powinny być twardawe. Odcedzamy, studzimy, w tym czasie kroimy rzodkiewki na plasterki. Przygotowujemy dressing mieszając jogurt z sokiem cytrynowym i czosnkiem oraz doprawiając solą i pieprzem. Umyte i osuszone liście sałaty rozdzieramy, delikatnie mieszamy z ziemniakami, rzodkiewką i posiekanym oregano. Polewamy dressingiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation