Kuchnia

mięso

Filet w sosie szpinakowym

Filet w sosie szpinakowym
Filet w sosie szpinakowym paulina
Dodane przez:
paulina57
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 40 minut
Ilość porcji: 3
Składniki

2 sztuki filet kurczaka
20 dag szpinak świeży
rozmaryn
sól do smaku
pieprz czarny mielony Prymat
2 łyżki masło
1 sztuka kostka rosołowa
150 ml śmietana
gałka muszkatołowa
2 ząbki czosnek

Filet smazony podany z sosem szpinakowym i serkiem.
Etapy przygotowania

Filety wypłukać oprószyć solą pieprzem oraz rozmarynem.Szpinak gotować w wodzie ok. 5 minut.Odcedzić i pokroić w kostkę
do rondla wlać 1 1/2 szklanki wody i zagotować wraz z kostką rosołową.W drugim rondlu rozpuścić masło dodać mąkę gałę muszkatołową i wymieszać wlać bulion a pierwszego rondla.Dodać śmietanę całość ponownie wymieszać i zagotować i zdjąć z ognia. Na koniec dodać szpinak i wymieszać. Filety usmażyć na oliwie z obu stron. Na talerz wylać sos szpinakowy i położyć na nim filety. Można posypoać startym serkiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation