Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kotlet dewolaj

Składniki:
2 piersi z kurczaka
4 plasterki żółtego sera (u mnie gouda)
1 jajko
2 łyżki mąki
bułka tarta
sól
pieprz
mielona słodka papryka

Mięso umyć i oczyścić delikatnie z ewentualnych błonek
Każdą pierś rozbić tłuczkiem dosyć cienko (lepiej się usmaży w środku)
Ser pokroić w paski: dwa plasterki na jedną pierś (wyjdzie 8 pasków)
Ułożyć ser na jednej połowie piersi i zwijać od tej strony, gdzie ser został ułożony

Zrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę)
Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation