Kuchnia

Przekąski

Cukiniowe kotlety z miętą

Składniki

2 młode cukinie średniej wielkości
1/2 szklanki tartej bułki
- 2 jajka
- po łyżeczce natki i świeżej mięty
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Etapy przygotowania

1.Cukinie umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach (razem ze skórą). Posyp solą i odstaw na sitku na ok. 1/2 godz. Odciśnij sok, włóż do salaterki. Wymieszaj z tartą bułką, jajkami i przyprawami.
2. Z dość gęstej masy uformuj niewielkie kotlety (jeśli masa jest za rzadka, dodaj tartej bułki). Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Temperatura powinna być wysoka, by kotlety miały złotą skórkę. Smaż je po kilka minut z każdej strony. Podawaj z sosem jogurtowo-czosnkowym.
D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation