Kuchnia

przetwory

Cukinia ala ananas

składniki:
- 3kg cukinii
- 1/2 kg cukru
- 2 op. cukru waniliowego
- 3-4 goździki
- 1,5 łyżeczki kwasku cytrynowego




przygotowanie:
1. Cukinie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
2. 1,5 litra wody zagotowujemy z kwaskiem cytrynowym, studzimy. Następnie zalewamy tym przygotowaną cukinię i odstawiamy pod przykryciem na dobę.
3. Następnego dnia cukinię odcedzamy. Do zalewy dodajemy cukier, cukry waniliowe i goździki. Zagotowujemy. Wkładamy cukinie do zalewy i gotujemy jeszcze ok. 10 min.
4. Cukinię z zalewą przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation