Kuchnia

Deser

Składniki
Składniki na masę migdałowo - kokosową:
100 g pokruszonych drobno migdałów
czubata szklanka wiórków kokosowych
100 ml pełnotłustego mleka
150 g miękkiego, niesolonego masła
2 łyżki miodu
2 szklanki mleka w proszku
Dodatkowo:
2 kwadratowe wafle
200 g mlecznej czekolady
100 g migdałów w płatkach

Delikatny smak zmysłowego kokosa, dopełniony chrupiącymi migdałami.. ;)
Etapy przygotowania

Do miseczki wkładamy miękkie masło i na najwyższych obrotach ubijamy
je na kremowy mus. Nie przerywając miksowania, dodajemy mleko,
starając się jak najdokładniej łączyć je z tłuszczem. Następnie
wsypujemy partami mleko w proszku, wiórki kokosowe, pokruszone migdały
i na koniec - dwie łyżki pysznego, zdrowego miodu.

Przygotowaną masę przekładamy na wafla, pozostawiamy dwa - trzy mm
wolnej przestrzeni na bokach i z umiarkowaną siłą dociskamy drugim
waflem. Całość obciążamy drewnianą deską na dwie godziny.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, smarujemy wierzch naszego
rafaello i posypujemy lekkimi płatkami migdałów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation