Kuchnia

RYBCIa

Zapiekana ryba ze szpinakiem przepis | Kotlet.tv
Składniki

500 g filetów ryby
500 g szpinaku
1-2 ząbki czosnku
1 jajko
100 g mozzarelli
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
ew. troszkę lubczyku lub bazylii

Jak zrobić zapiekaną rybę – film

Ten film możesz też obejrzeć w serwisie YouTube: http://youtu.be/exGkL4iaRek

Przygotowanie – wersja ilustrowana

Przepis na zapiekaną rybę ze szpinakiem

Krok 1.

Do naczynia żaroodpornego wlewam odrobinę oliwy, wkładam filety ryby. Posypuję pieprzem i solą.
Przepis na zapiekaną rybę ze szpinakiem
Krok 2.

Szpinak (rozmrożony lub świeży posiekany) mieszam z czosnkiem, jajkiem i przyprawami. Wykładam na rybę. Na wierzch układam mozzarellę.

Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok. 25-30 minut. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation