Kuchnia

DUKAN

słodzik lub sól
150g serka homo (użyłam Vian z Kauflandu)
1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub budyń smakowy
3 jajka
opcjonalnie aromat, gdy na słodko
Drugie najlepsze naleśniki jakie robiłam do tej pory Dobre na słono jak i na słodko
Zwarte i elastyczne! Wychodzą 4 sztuki.
Patelnię przetrzeć papierem z olejem.
Rozgrzać na średnim gazie.
Serek homogenizowany wymieszać ze słodzikiem (rozkruszonym) lub solą.
Dodać skrobię ziemniaczaną, rozmieszać dokładnie.
Wbijać jajka.
Wymieszać dokładnie.
Smażyć dość grube naleśniki, przewracać, gdy brzegi będą odchodzić od patelni.
Pamiętać o ewentualnej regulacji płomienia (każda kuchenna inaczej grzeje).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation