Kuchnia

DUKAN

Ciasto Rabarbarowe - Dukan

2 duże łodygi rabarbaru (200g)
6 łyżek otrębów NIE mielonych (4o+2p)
250g twarogu (jeśli twardy, to nie odciskać go)
słodzik (dałam ok. 25? tabletek pokruszonych)
ok. 1 łyżeczki cynamonu
1 łyżka budyniu śmietankowego
1 jajko
3/4 płaskiej łyżeczki sody
Ciasto w konsystencji przypomina trochę jabłecznik drożdżowy. Jest delikatnie wilgotne od rabarbaru i niesamowicie pyszne!
Rabarbar umyć, pokroić w średnią kostkę.
Piekarnik rozgrzać do 170-175*.
Niedużą tortownicę lub keksówkę wyłożyć papierem lub posmarować jeśli nie są silikonowe (użyłam 3 mini tortownic).
Składniki wymieszać w podanej kolejności.
Dodać rabarbar i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do formy.
Piec ok. 40 minut.
Wystudzić bez formy na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation