Kuchnia

Mięso

Schab w otrębach owsianych

Składniki na 3 porcje:

500 g schabu wieprzowego
sól
pieprz mielony

Panierka:

2 jajka
2 łyżki mleka
2 łyżki mąki
300- 400 g otrębów owsianych
olej i 2 łyżki masła

Przygotowanie:
Schab umyj i podziel na 3-4 równe części. Dobrze rozbij tłuczkiem, a następnie posyp solą i pieprzem.

Jajka wybij do miski, lekko ubij widelcem, wymieszaj z mlekiem i kurkumą. Dodaj mąkę i ucieraj na gładkie ciasto.

Na dodatkowy talerz wysyp otręby owsiane.

Mięso najpierw zanurzaj w cieście, a następnie w otrębach.

Smaż na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.

Świetnie smakuje z ziemniakami i surówką.



Inspiracja/żródło przepisu: gazeta Rewia

Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation