Kuchnia

Jedzonko

Sałatka z kurczaka i dzikiego ryżu - Składniki
garść młodego groszku cukrowego (całe strączki)
2 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego lub pieczonego kurczaka
5-6 świeżych mandarynek lub 1 puszka (350 ml) mandarynek w zalewie
1,5 szklanki dzikiego ryżu
1/2 szklanki sosu winegret (oliwa, ocet winny, musztarda, sól, pieprz)
Sposób przygotowania
Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu, studzimy go. Groszek krótko obgotowujemy w osolonej wodzie - powinien pozostać chrupiący. Mandarynki z puszki osączamy, świeże dzielimy na cząstki. Mieszamy przygotowane składniki z kawałkami mięsa kurczaka, skrapiamy sosem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wstawiamy na 10-15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation