Kuchnia

kuchnia

Składniki:
1 kg piersi z indyka
3 łyżki musztardy
1 łyżeczka syropu z agawy (cukru brzozowego/fruktozy) – opcjonalnie
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 gałązka rozmarynu
sól i pieprz

Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć solą oraz pieprzem.
Musztardę wymieszać z syropem z agawy, oliwą i listkami rozmarynu, a następnie równomiernie rozsmarować na powierzchni mięsa.

Piec 35-40 minut w żaroodpornym naczyniu, przykrytym folią aluminiową. Odkryć i piec kolejne 15-20 minut.

Wyjąć i pozostawić do wystudzenia (na ten czas mięso można lekko przykryć, aby nie wyschło).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation