Kuchnia

kuchnia

Paella z kurczakiem


Składniki (4 porcje)

250 g ryżu do risotto (arborio)
1 nieduża cebula
150 g mrożonego groszku
1 l bulionu
300 g fileta z kurczaka
pół łyżeczki kurkumy lub szczypta szafranu
100 g chorizo
2 łyżki oleju
sól



Wykonanie

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojone chorizo i smażymy przez 2 minuty, następnie dosypujemy ryż, dodajemy kurkumę lub szafran i wlewamy bulion. Pozostawiamy na niewielkim ogniu przez 15 minut, mieszając co jakiś czas. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w kawałki i posolonego kurczaka. Groszek gotujemy przez 5 minut i dodajemy go wraz z kurczakiem do ryżu. Gotujemy całość przez 2 minuty i podajemy natychmiast. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation