Kuchnia

Wszystko z czekolady

SKŁADNIKI:
500 g mięsa wieprzowego gulaszowego
250 g mięsa drobiowego najlepiej pierś
250 g mięsa indyczego najlepiej udziec
300 g słoniny
3 marchewki
Połowa niedużego selera
3 listki laurowe
10 ziaren ziela angielskiego
10 ziaren pieprzu
8 jaj
3 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 czerstwe bułki
Sól, pieprz
Ze słoniny zostawiamy 10 plastrów, resztę drobno kroimy w kostkę. Pozostałe mięso również kroimy drobno. Na spód garnka wrzucamy słoninę, na to mięsa, marchew i seler (drobno pokrojone ), dodajemy ziela angielskie, pieprz i liść laurowy. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięs.

WAŻNE: nie dodajemy wody.

Ugotowane mięso wyciągamy, w sosie moczymy bułki. Dwukrotnie mielimy mięsa razem z warzywami oraz namoczoną bułkę. Do masy dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową i całe jaja, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Formę wykładamy plastrami słoniny i wkładamy masę pasztetową. Pieczemy ok. 40 min temp.180C
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation